Ontwerp van de Dag van de Postzegel envelop 2021 (zie boven)

De datum in het stempel is op basis van de internationale richtlijnen bepaald op midden oktober en dit zullen we elk jaar proberen te handhaven, maar het is ook een beetje afhankelijk van de uitgiftedag van de door PostNL uitgegeven Dag van de Postzegel postzegel. Voor dit jaar is de datum van het stempel bepaald op 16 oktober. 

NB 1.

In 2019 werd de Dag van de Postzegel envelop voor het eerst sinds vele jaren niet uitgegeven door de KNBF, maar weer net als in het begin toen Postzegelvereniging Breda de enveloppen/briefkaarten verzorgde gaat het buiten de bond om en verzorgt nu de Commissie: De Nederlandse Dag van de Postzegel in samenwerking met Paul Walraven het. Dit is voor Paul niets nieuws want hij heeft de DvdP enveloppen al vele jaren ontworpen. Het is nu dus een privé initiatief en bedoeld om de vele verzamelaars van de Dag van de Postzegel enveloppen niet teleur te stellen.

Paul is o.a. de voorzitter geweest van de Postzegelvereniging in Amersfoort, hij is lid geweest van het bondsbestuur (nu lid van waardering) en Erelid van het maandblad Filatelie. Hij kent de verzamelaarswereld dus heel goed en van binnen uit.

NB 2.

Een andere belangrijke opmerking dient hier nog gemaakt te worden. Elk jaar zal zoals eerder genoemd het thema van de Dag van de Postzegel envelop veranderen en de heer Gerard Geerts (voormalig voorzitter van de KNBF) zal voor elk jaar een verklarende tekst schrijven over het thema van dat jaar. Deze tekstjes worden op een kaartje in de diverse enveloppen meegeleverd.

     

               EXTRA MEDEDELING  EXTRA MEDEDELING  EXTRA MEDEDELING  EXTRA MEDEDELING  EXTRA MEDEDELING

Beste site bezoeker,

u hebt het intussen vast wel gemerkt. Door alle Corona perikelen is er in 2020 geen Dag van de Postzegel envelop verschenen.

Hoe spijtig wij dit ook vinden, maar doordat alle beurzen en tentoonstellingen waren afgelast hebben we moeten besluiten voor 2020 geen DvdP envelop uit te geven.

Wij hopen van ganser harte dat we dit in 2021 weer wel zullen kunnen doen en vragen u dan  ook om tijdig voor oktober 2021 uw belangstelling hiervoor kenbaar te maken middels het invullen van het formuliertje onderaan deze bladzij.

Het zal hopelijk binnenkort ook weer mogelijk zijn om beurzen en/of tentoonstellingen te bezoeken en bij de Postex in Apeldoorn en bij de Filafair in Den Bosch zullen we dan graag uw bestelling noteren of u de enveloppen direct ter hand stellen.

Wij danken u voor uw interesse!

In 2019 kon u de Dag van de Postzegel envelop met bijpassende stempel direct aankopen tijdens de Postex in Apeldoorn (1 t/m 3 november) voor € 3,- . Dit is door vele verzamelaars gedaan. Jammer genoeg heeft de Postex in 2020 geen doorgang kunnen vinden en is er dus ook geen envelop uitgegeven.

U kunt de envelop(pen) ook rechtstreeks thuisgestuurd krijgen voor € 4,-  per stuk door even de bankgegevens op te vragen bij de heer: P. Walraven.

Stuur hiervoor een e-mailbericht aan: walraven.exquis@casema.nl  of vul onderstaand formulier in.

De DvdP envelop wordt in een aparte envelop aan u toegestuurd zodat er geen adres op de speciale DvdP envelop komt.

 

Ook voor oudere Dag van de Postzegel enveloppen kunt u contact opnemen, er zijn nog enkele oudere exemplaren aanwezig.

Echter niet van elk jaar, dus vraagt u er naar en geeft u in uw bestelling duidelijk aan welk(e) jaar/jaren u graag wilt ontvangen!

 

Het thema van de Postex in 2019 was

VERVOER

De postzegels voor de Dag Van de Postzegel in 2019 zijn afgeleid van de ontwerpen van de heer Chris Lebeau van de eerste luchtpostzegel van Nederland uit 1921. Jammer dat PostNL niet nog even gewacht heeft met deze ontwerpen tot de zegels van Lebeau precies 100 jaar oud waren. Voor de komende jaren zijn de definitieve ontwerpen voor de Dag van de Postzegel zegels nog onbekend.

Het thema van de speciale DvdP envelop voor 2021 was:

DE BEZORGING VAN EEN BRIEF PER KOERIER IN HET JAAR 1.500 VOOR CHRISTUS

De ontwerpen van de speciale Dag van de Postzegel zegels van dit jaar zijn afgeleid van de Wapenzegels (1869-1871) ontworpen door J. Vürtheim. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat PostNL teruggrijpt op klassieke Nederlandse zegels om de Dag van de Postzegel te vieren. De nieuwe zegels zijn ontworpen door grafisch ontwerper Sandra Smulders uit Gouda.

Het nieuwe vel telt 10 zegels - 2 x 5 zegels die om en om in het vel zijn geplaatst. Hierdoor zijn er weer diverse combinaties van samenhangende zegels mogelijk. Beide zegels hebben een waarde 1 en zijn bedoeld voor de laagste gewichtsklasse van een brief 0-20 gram. 

 

 

Het thema voor 2022 was:

POST VERVOERD PER PONY MAIL

Het thema voor 2023 was:

POST PER ZEPPELIN

Het thema voor 2024 is:

POST VERSTUURD VANAF EEN SCHIP


BESTELFORMULIER